Szűrés
Dioptria
Görbület
Márka
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0-9
Hordási idő
Gyártó
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0-9
UV Védelem
Lencse/doboz
-
3 - 30
Oxigén áteresztés
-
8 - 163
Víztartalom
-
33 - 78
17 db termék

Multifokális kontaktlencse – két probléma, egy megoldás!

Homályosan lát távolra, de a közelről olvasás is problémát jelent? Ismerős a szituáció? Amennyiben igen, Önnek nagy eséllyel progresszív, vagy más néven multifokális látáskorrekcióra van szüksége. Aki sem közelre, sem távolra nem lát élesen, annak néhány évvel ezelőtt még bizony legalább két szemüveget kellett csináltatnia, hordania. Dupla kiadás, dupla kényelmetlenség: Murphy törvénye alapján biztosan az nem volt kéznél, amelyikre épp szükség lett volna.

Ezt a kellemetlen helyzetet hivatott megoldani a multifokális szemüvegek megjelenése. Ezek lencséjében egy úgynevezett csatorna található, melyben fokozatosan változik a lencse törőértéke (ellenben a bifokális lencsékkel, melyekben éles az átmenet a különböző dioptria értékek között).

A progresszív szemüveg viselését minden esetben szokni kell, sőt, meg kell tanulni a használatukat. Ez jelenthet néhány napot, kevésbé szerencsés esetben akár több hetet is. A folyamat lerövidítése érdekében fontos, hogy állandóan viseljük a multifokális szemüveget, így biztosíthatjuk, hogy agyunk minél hamarabb hozzászokhasson az új látásmódhoz.

Multifokális kontaktlencse a nagyobb szabadságért

Azok számára, akik nem szeretnek szemüveget viselni, vagy sportolás, kirándulás alkalmával szükségesnek érzik a maximális szabadságot és kényelmet, megoldást jelenthet a multifokális lencse. A multifokális kontaktlencse jelentése ugyanaz, mint a multifokális szemüvegé: segítségével mind közelre, mind távolra egyaránt élesen láthat, a fokozatos átmenet a dioptriák között pedig hozzájárul a könnyebb hozzászokáshoz.

Csak úgy, mint a szemüveg esetében a multifokális lencse megszokása is időbe telhet, éppen ezért fontos a rendszeres viselése. Ám az eredmény mindenért kárpótol: élesebb látás mind közelre, mind távolra, szemüveg nélkül, maximális komfortérzet mellett!

A multifokális kontaktlencse ára némileg magasabb lehet, mint a nem progresszív típusoké, ennek oka a kialakítás összetettségében rejlik.

A legnevesebb márkák várják multifokális lencséikkel: PureVision, Proclear, SofLens, Clariti, Biofinity, Air Optix, a lehetőségek tárháza széles.

Mielőtt multifokális kontaktlencse rendelés mellett döntene, kérje ki kontaktológusa, szemésze tanácsát!